Aktiviteter i LS 2020

Här kan du se en del av de aktiviteter som LS av SAC är med och arrangerar eller deltar i kring den 8 mars. Vad sägs om strejkfest i Borlänge med panelsamtal, musik och brandtal den 7:e mars?

Borlänge LS strejkfest 8 mars

Från Borlänge LS Facebook-evenemang:

Vi har fått nog! Internationella kvinnodagen instiftades av arbetarrörelsen och handlar inte om att visa lite extra uppskattning! Det handlar om att kämpa för kvinnors rättigheter! SAC Syndikalisterna vill bidra till att åter göra kvinnodagen den 8:e mars till en stor kampdag!

Direkt aktion genom politisk strejk är en av många metoder som SAC använder för att tillgodose arbetares rättigheter på jobbet.
T.ex. ojämlikhet i lön. Borlänge LS varslar nu alla kvinnliga och icke-binära medlemmar till strejk 8:e mars. När vi för en dag försvårar produktionen visar vi vår möjlighet att påverka. Vi ska ha samma rättigheter som män tar för givna!
Kvällen innan Kvinnostrejken arrangerar Borlänge LS av SAC STREJKFEST på Broken Dreams! Vi utlovar brandtal, paneldiskussion, ränksmideri och grym musik! Alla är välkomna. Inträde till frivilligt pris (överskott går till Kvinnojouren Borlänge).

Spelar gör albumaktuella Elin Callmer & Skarvarna. Missa inte!
Länk

Norrköping

Norrköping 8 mars 2020

Från Norrköpings LS, med fleras Facebook-evenemang:

Den 8 mars, på den internationella kvinnodagen, anordnas en manifestation och ett panelsamtal för att uppmärksamma problematiken kring mäns våld mot kvinnor. Vi vill belysa problematiken men också prata om hur vi kan förebygga och stoppa våldet. Vi vill att alla hjälps åt, att kvinnor stöttar kvinnor, att män stöttar kvinnor och att man erkänner att det här är ett enormt problem. Genom att organisera oss kan vi tillsammans skapa ett tryggt rum att uttrycka oss, utan skuldbeläggande, rädsla och skam.

Info: samling med tal den 8 mars klockan 13.30 vid Norrköpings stadsbibliotek, därefter avmarsch mot kårhuset Trappan. Där blir det fler tal och panelsamtalet börjar klockan 15.00.
Arrangörer: Vänsterpartiet Norrköping, Ung vänster Norrköping, SSU Norrköping, Norrköping LS av SAC, SUF Norrköping.
Länk